Reklamlar
AVRUPA KURDU (Canis lupus) Hakkında Bilgiler

AVRUPA KURDU (Canis lupus) Hakkında Bilgiler » AVRUPA KURDU (Canis lupus)   Ormanlarda ve dağlık bölgelerde küçük gruplar halinde yaşayan bu hayvanın sayısı bugün Eski Kıta'da çok azalmıştır.

Gönderen Konu: AVRUPA KURDU (Canis lupus) Hakkında Bilgiler  (Okunma sayısı 3005 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı administrator

  • Administrator
  • General
  • *****
  • İleti: 24517
  • Karma: +3/-1
    • Profili Görüntüle
    • Toplist Ekle Site Ekle

AVRUPA KURDU (Canis lupus) Hakkında Bilgiler
« : Nisan 27, 2011, 04:42:05 ÖS »
AVRUPA KURDU (Canis lupus)

 

Ormanlarda ve dağlık bölgelerde küçük gruplar halinde yaşayan bu hayvanın sayısı bugün Eski Kıta'da çok azalmıştır. Kurt, genel olarak küçük memelileri ve kuşları avlayarak beslenir. Kümes hayvanlarına saldırdığı için çiftçiler tarafından baş düşman ilan edilmiş ve kitle halinde öldürülmüştür. Aslında bazen meyve ile de beslenen bu hayvan insanlarla temas etmekten genelde kaçınır. Dişi kurt her keresinde 2 aylık bir hamilelik döneminin sonunda 4-8 yavru dünyaya getirir. Yavrular gözlerini 10 gün sonra açarlar.




Not: Konular İnternet Sitelerinden derlenerek alıntı yapılmıştır.








BilX.Net