Reklamlar
KARACA (Capreolus capreolus) Hakkında Bilgiler

KARACA (Capreolus capreolus) Hakkında Bilgiler » KARACA (Capreolus capreolus)    Avrupa'nın hemen hemen her yerinde rastlanan geyikgillerden bir memelidir. Sulak ormanların ve bol bitki

Gönderen Konu: KARACA (Capreolus capreolus) Hakkında Bilgiler  (Okunma sayısı 4048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı administrator

  • Administrator
  • General
  • *****
  • İleti: 24517
  • Karma: +3/-1
    • Profili Görüntüle
    • Toplist Ekle Site Ekle

KARACA (Capreolus capreolus) Hakkında Bilgiler
« : Nisan 27, 2011, 04:41:23 ÖS »
KARACA (Capreolus capreolus) 

 

Avrupa'nın hemen hemen her yerinde rastlanan geyikgillerden bir memelidir. Sulak ormanların ve bol bitki örtüsüne sahip meraları tercih eder. Yaz aylarında dağlara çıkan bu hayvan, kışın yerleşim bölgelerinin yakınlarına kadar iner. Küçük gruplar halinde yaşayan karacaların erkekleri 15-35 kg. çekerler. Mayıs ya da haziran ayında dişi, 1-2, ender olarak üç yavru doğurur. Gündüzleri dinlenen karacalar, akşam yiyecek aramaya çıkarlar; tohum, ot meyve, yaprak ve taze ağaç kabuğuyla beslenirler.




Not: Konular İnternet Sitelerinden derlenerek alıntı yapılmıştır.








BilX.Net