Reklamlar
SANSAR (Martes foina) Hakkında Bilgiler

SANSAR (Martes foina) Hakkında Bilgiler » SANSAR (Martes foina)   Kuyruğu dâhil 75 cm. uzunluğunda güçlü bir etoburdur. Avrupa ve Asya'da oldukça yaygın olan bu hayvan genellikle

Gönderen Konu: SANSAR (Martes foina) Hakkında Bilgiler  (Okunma sayısı 2672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı administrator

  • Administrator
  • General
  • *****
  • İleti: 24517
  • Karma: +3/-1
    • Profili Görüntüle
    • Toplist Ekle Site Ekle

SANSAR (Martes foina) Hakkında Bilgiler
« : Nisan 27, 2011, 04:32:09 ÖS »
SANSAR (Martes foina)

 

Kuyruğu dâhil 75 cm. uzunluğunda güçlü bir etoburdur. Avrupa ve Asya'da oldukça yaygın olan bu hayvan genellikle kayalıklarda yaşar, ancak yerleşim alanlarının yakınlarına kadar sokulur. Dişi, yapraklardan ve tahta parçalarından yaptığı yuvada her keresinde 3-7 yavru dünyaya getirir. Yavruların gözleri 34 gün sonra açılır. Sansar genellikle geceleri avlanır ve fare, tarla faresi avlayarak beslenir. Çiftleşme dönemi dışında yalnız yaşayan sansarlar sonbahar döneminde meyve ile de beslenirler.




Not: Konular İnternet Sitelerinden derlenerek alıntı yapılmıştır.








BilX.Net