Reklamlar
VAHŞİ DOMUZ (Sus scrofa) Hakkında Bilgiler

VAHŞİ DOMUZ (Sus scrofa) Hakkında Bilgiler » VAHŞİ DOMUZ (Sus scrofa)   Ormanlık alanlarda, aile bireylerinden oluşan gruplar halinde yaşarlar. Sadece yaşlı domuzlar yalnız bir yaşamı tercih

Gönderen Konu: VAHŞİ DOMUZ (Sus scrofa) Hakkında Bilgiler  (Okunma sayısı 2410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı administrator

  • Administrator
  • General
  • *****
  • İleti: 24517
  • Karma: +3/-1
    • Profili Görüntüle
    • Toplist Ekle Site Ekle

VAHŞİ DOMUZ (Sus scrofa) Hakkında Bilgiler
« : Nisan 27, 2011, 04:33:16 ÖS »
VAHŞİ DOMUZ (Sus scrofa)

 

Ormanlık alanlarda, aile bireylerinden oluşan gruplar halinde yaşarlar. Sadece yaşlı domuzlar yalnız bir yaşamı tercih eder. Genel olarak bitki kökleri, vahşi meyve ve otlarla beslenirler. Bu hayvanların kış aylarında en rağbet ettikleri besin ise patatestir. Öte yandan, toprağı kazarak avladığı kara kabukluları, böcek ve küçük sürüngenlerle de beslenir. Yere yuva yapan kuşların yumurtalarına da saldırır. Yaklaşık 200 kg. ağırlığındaki bu hayvan, evcil domuzun atasıdır. Dişi nisan ayının sonlarına doğru doğurur ve 3-12 yavru




Not: Konular İnternet Sitelerinden derlenerek alıntı yapılmıştır.








BilX.Net