Reklamlar
Kır Baykuşu (Asio flammeus) hakkında bilgi

Kır Baykuşu (Asio flammeus) hakkında bilgi » Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Aves (Kuşlar) Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları) Familya: Strigidae

Gönderen Konu: Kır Baykuşu (Asio flammeus) hakkında bilgi  (Okunma sayısı 758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı administrator

  • Administrator
  • General
  • *****
  • İleti: 24517
  • Karma: +3/-1
    • Profili Görüntüle
    • Toplist Ekle Site Ekle

Kır Baykuşu (Asio flammeus) hakkında bilgi
« : Mart 13, 2013, 10:10:02 ÖS »
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Asio
Tür: A. flammeus
Binominal adı: Asio flammeus

Kır baykuşu (Asio flammeus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından bir baykuş türüdür. Asio cinsine ait baykuşlar "Kulaklı baykuşlar" olarakta bilinirler. Çünkü memeli kulaklarına benzeyen tepelikleri vardır. Bu tüy tepelikler görünür veya görünmez olabilir.Asio flammeus savunma durumunda tepeliklerini gösterir bu durum dışında pek görünmez.

Özellikler
Başları ve gözleri büyük, boyunları kısa ve kanatları geniştir. Boyları 34–43 cm, ağırlıkları 206-475 gr kadardır. Gagaları çengel gibi, kısa, kuvvetli ve siyah renklidir. Kahverengi tüyleriKuyrukları ve kanatları çizgilidir. Kanat açıklıkları 85–103 cm kadardır. Dişiler erkeklere kıyasla biraz daha büyüktür. Sarı-turuncu gözlerinin etrafını çevreleyen siyah bir halka vardır.

Beslenme
Çoğunlukla geceleri avlanırlar. Başta tarla fareleri olmak üzere kemirgenlerle beslenirler. Bunun yanı sıra küçük memeliler ve büyük böcekleri de yerler. Bazen küçük kuşları da yemeye çalışırlar.

Yuva ve üreme
Bir yılda üreyebilecek kadar olgunluğa ulaşırlar. Üreme sezonları Kuzey yarım kürede, marttan hazirana kadar sürer. En verimli olduğu dönem nisan ayıdır. Bu dönem boyunca sürüler oluşturabilirler. Genellikle tek eşlidirler. Çoğunlukla 4-7 adet beyaz yumurta bırakırlar bu sayı bazen 12'ye kadar çıkabilir. Kuluçka süresi 21-37 gün kadardır. Yavrularını 4 hafta boyunca yani tüyleri çıkana kadar beslerler. Yuvalarını tundra, savanna ve geniş çayırlık alanlarda yaparlar.





Not: Konular İnternet Sitelerinden derlenerek alıntı yapılmıştır.








BilX.Net